A Nintendo úgy döntött, hogy hamarosan megszünteti a keresztposztolás lehetőségét X-re a Switch Albumból. Már azt is tudjuk, hogy meddig használhatjuk a funkciót.

2024.05.09. – A Nintendo egy furcsa cég, nem egyszer mentek már szembe a videojáték-piac keltette hullámokkal a múltban, s úgy fest, ezt a jó szokásukat a jövőben sem szeretnék szüneteltetni. Ők azok, akik nyíltan nem akartak beleállni a konzolháborúba, olyan masinákat dobtak piacra, amik inkább voltak hiánypótlók, mint erőművek, így nem az volt a kérdés, hogy melyik konzol kerüljön a nappaliba, hanem, hogy odafér-e a már meglévő mellé egy Nintendo. A Switch például egyszerre tölti ki az űrt a kézi-, illetve a nagykonzolos piacon, mindenki játszhatja a platformon megjelenő játékokat úgy, ahogy csak szeretnék. Természetesen ennek az a hátulütője, hogy a szóban forgó szoftverek sokaknak idejétmúltnak tűnhetnek, elvégre egyik sem produkál 120 FPS-t 4K felbontással…

Változnak a Switch alapfunkciói

Szintén érdekesség, hogy a Switchen nagyon kevés „szórakoztató” applikáció használható. Mind Xboxon, mind PS-en lehet nézni a Disney+-t, a Netflixet, vagy éppen a Maxot, míg a Nintendo gépein egyiket sem. A Netflixnek volt dedikált applikációja a Wii U érában, ám valamilyen oknál fogva a Switch már nem kapta meg ezt a támogatást.

nintendo

A közösségi média szempontjából is szűkösek a lehetőségek, nincs Facebook, Messenger, Instagram, vagy X (ez volt a Twitter korábban). Van viszont egy funkció, amivel relatíve könnyedén posztolhatunk X-re, ha meg akarunk osztani egy screenshotot, amit a gépünkkel készítettünk. Pontosabban ez a lehetőség is már csak egy rövid ideig él, ugyanis a Nintendo úgy döntött, hogy elvágja a kapcsolatot Elon Musk X-ével, s megszünteti a keresztposztolás lehetőségét.

A változtatásról, ironikusan többek között pont az X-en tett bejelentést a japán cég, a posztban pedig azt is elárulták, hogy meddig lehet majd használni a Switch Albumon keresztül történő posztolást és a Friend Suggestions funkciót. A dátum június 10, vagyis bő egy hónap maradt hátra addig, amíg a szóban forgó lehetőségeket kedvünkre használhatjuk szeretett konzolunkon. Utána megszűnik a lehetősége az X-re történő egyenes posztolásnak.

Ezt olvastad már?

Hatalmas a fejetlenség az Xboxnál, és a Game Pass is drágulhat

×