Bár sokan kitartanak a Windows 10 mellett, egyre több játékos vált a 11-es számozású operációs rendszerre – amit valamiért divat utálni.


Bódi Dániel

2024.05.03. – Ha annyi pénzem lenne, mint ahányan szidják a kommentekben a Windows 11-et, akkor már Vágási Ferivé is operáltathattam volna magam. Persze akkor a Windows 95 lenne a nagy álmom, de se 10.000 forintom, se időgépem nincs, ma meg már inkább a Windows 11 a módi, hiába krákognak rá átkokat páran.

Én viszont használtam is. Vissza is váltottam a Windows 10-re, de nem ám azért, mert vágyódtam a megszokottba, hanem mert egy azóta talán-talán már javított, de számomra máig ismeretlen hiba miatt úgy zabálta a laposom akksiját, mint Gombóc Artúr a gömbölyű, a kocka, a háromszög, a tej, meg a fekete csokoládét. Ezen kívül egyébként semmi gondom nem volt vele, sőt, és mondom ezt úgy, hogy azóta egy csomó újdonsággal épült-bővült.

Igaz, én inkább munkára használom a vasat, nem úgy, mint a PC-s gamerek, akinél szintén betalált valami, mert a Steam statisztikái szerint a felhasználók már lassan-lassan a fele Win 11-es gépről indítja a klienst. Az is biztos, hogy sokan a 10-esről váltottak, mivel áprilisban a régi rendszer 3,38%-os mínuszban, a 11-es pedig 3,54%-os pluszban volt. Külön érdekesség, hogy a legfrissebb Macen – összességében – nem játszanak sokkal többen, mint az ősrégi Windows 7-en. Mondjuk a 2. legnépszerűbb op-rendszer úgyis a szuperváltozatos Linux.

A váltások mögött viszont annyi ok lehet, mint játékos: valaki csak most vette rá magát a felfrissítésre, mások gépújítás miatt kötöttek ki a Windows 11 mellett. Jövőre viszont szinte biztosan sokat fog változni ez az arány is, ugyanis 2025 októberében a Microsoft megszünteti a Windows 10 hagyományos támogatását, azután pedig csak az kap biztonsági frissítést, aki fizet érte. Ez lehet az a pont, amikor a 11 javára változhat a statisztika még azok körében is, akik most még úgy óvakodnak tőle, mint egy leprástól.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 46 egészen kiváló játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×