A Valve több szinten is próbálja felvenni a CS2 csalói ellen a kesztyűt. Az egyik segítség az Overwatch menüpont lehet majd.

2024.05.02. – A Valve több szinten is próbálta megakadályozni a csalók munkáját a Counter-Strike játékokban. A CS2 előtt, a CS:GO-ban ezt három módon tette meg. Első körben a házon belül fejlesztett, Valve Anti-Cheat, azaz VAC nevet viselő megoldással próbálják megfogni a kártékony programokat. Ez azonban nem rendelkezik olyan jogosultságokkal, mint az EAC, a Battleye vagy épp a Vanguard, azaz sokkal könnyebben kijátszható. A második lépcsőfok a szervereken található védelem, mely a gyanús lövéseket, megmozdulásokat figyeli. A harmadik pedig az Overwatch rendszer.

11 éve, 2013 májusában érkezett meg az Overwatch a Counter-Strike: Global Offensive játékba. A Valve meglehetősen ötletes módot választott a csalók szűrésére. A gyanús játékosok visszajátszásait más játékosok elemezhették, majd a lejátszott replay végén ítéletet kellett hozniuk. A rendszer valamennyire működött, illetve az Overwatch-ot aktívan használó játékosok némi extra XP-t is kaptak a fejlesztőktől. A Counter-Strike 2-ben látszólag nyoma sem volt a rendszernek az április végi frissítésig, ám azóta sem akar felbukkanni senkinél a menüpont. Úgy tűnik, hogy nem véletlenül.

A Valve még finomítja a Counter-Strike 2 Overwatch rendszerét a háttérben


Bár az április végi frissítés egyértelműen megemlítette az Overwatch visszatérését, a valóság mást mutat. Az adatbányászok kiszúrták, hogy a Valve még javában alakítgatja a Counter-Strike 2 fájljait, hogy előbb-utóbb használható legyen a rendszer. Május másodikán is ezt tették, nagy eséllyel már csak néhány frissítés választja el a játékosokat a használattól. A rendelkezésre álló információk alapján egy „oktató” videót is lejátszik majd a játék, hogy a megfelelő ítélet születhessen a visszajátszások megnézése után. Ezért nem bukkant tehát fel a menüpont senkinél, hiszen valójában nem áll még készen a rendszer. Könnyen lehet, hogy a CS2 fejlesztői véletlenül hagyták a sort a legutóbbi bejegyzésben vagy épp a csalókat akarták tévútra terelni, míg erősítettek a VAC rendszeren.

Ezt olvastad már?

Nem kevesebb, mint 133 film került fel hirtelenjében a SkyShowtime-ra

 

×