A Counter-Strike 2 neve az elmúlt hónapokban egybefonódott a csalókkal. Úgy tűnik, hogy április végére a Valve is megunta ezt, repülnek is a cheaterek.

2024.05.01. – A Counter-Strike 2 neve az elmúlt időszakban nem csak pozitív színben tűnt fel az oldal hasábjain. A fejlesztők 2024 során több nagyszerű frissítést is szállítottak a játékhoz, ám így sem volt kellemes a közhangulat. Nem véletlenül, hiszen a csalók elképesztő módon befészkelték magukat a játék szervereibe. A játékosok beleszaladhattak XP farmoló Deathmatch botokba, de a Premier és MM meccsek sem voltak tiszták. A legóvatosabb becslések szerint is 10%-ra tehető az aktív csalók aránya.

Január és április között azonban nem történt érdemi előrelépés a témában. Április közepén aztán a VAC Live már egyre több meccsen jelzett be, de ez még nem volt elegendő a változáshoz. Az április végén megérkezett, nagy frissítés után azonban több, nevesebb csalóprogramot is kiszűrt a rendszer. Sokan úgy gondolták, hogy itt a vége, ám május elsején lépett működésbe igazán a védelem.

Százasával hullanak a Counter-Strike 2 csalói

Ha hihetünk az adatbányászoknak, akkor a Counter-Strike 2 szerver-oldali védelmet élesített május elsején, azaz még nem a belengetett Overwatch rendszer lépett működésbe. Volt olyan meccs, ahol 10-ből 9 játékost kitiltott a friss anti-cheat, holott hónapokig észrevétlenül játszhattak a csalók. Ezek a kitiltások egyelőre nem bukkannak fel sem a profilokon, sem a külsős oldalakon, egyedül a Valve láthatja. Ha a fenti, szerver-oldali védelem tovább fejlődik és sokaknál elérhető lesz az Overwatch funkció is, akkor valamennyire megtisztulhat a játék. A közösség egyelőre pozitívan tekint a jövőbe, végre egy kis reményt adott a Valve.

Ezt olvastad már?

Szex, istenvér, óriásrobotok – Erős májusi film és sorozatfelhozatal a Netflixen

 

 

×