A LEGO egy igazi slágerbrand, amiért mindenki oda van. Szerencsére a kreatív gondolkodókat is megihleti, így születnek meg ezek a fantasztikus projektek.

2024.04.29. – Az olcsó műanyag játékok kategóriából igencsak magasra nőtte ki magát a LEGO. Talán mondhatjuk, hogy ma már luxuscikknek számítanak, hiszen a részlet gazdag, több ezer darabból álló szettek félelmetes összegekért cserélnek gazdát nem csak a hivatalos, hanem a nem hivatalos piacon is. Ettől függetlenül kevés olyan emberrel találkozni, aki ne hallott volna legalább egyszer a híres építőkockákról, pláne úgy, hogy ma már a Fortnite-nak is szerves részét képezi, így már a hardcore gamerek sem tudnak elbújni a jelenség elöl.

lego

Az 1932-ben indult dán vállalkozás eredetileg fa játékokkal indult, s közel 100 év alatt számtalan rajongót szerzett magának. A LEGO valamilyen szinten a legtöbbünk életére hatással volt, így nem csoda, hogy különféle kreatív munkák alapjául is sokan választják a híres építőkockákat. Ahhoz képest, hogy egyszerű alakokból és figurákból állnak a szettek, meglehetősen kifejezőek tudnak lenni. Feltehetően ezért is volt olyan nagy siker a legtöbb LEGO film.

Red Dead LEGO!

Ennek a műfajnak mind a mai napig egy halom rajongója akad, s köszönhetően az internetnek, még hallatják is a hangjukat. Ebbe a kategóriába tartozik az a LEGO Youtuber is, aki ikonikus jeleneteket szeret életre kelteni, csak éppen LEGO bábukkal és elemekkel. Lego Crow közel 60 ezer követővel rendelkezik a platformon, ami valószínűleg tovább fog gyarapodni a jövőben, a munkái ugyanis lenyűgözők. Egy nappal ezelőtt töltötte fel legújabb munkáját, amiben a Red Dead Redemption 2 legendás „házépítős jelenetét” kreálta újra. Minden mozzanat a helyén van, megfűszerezve a LEGO bájával, az eredmény pedig tényleg megsüvegelendő. Onnan látszik, hogy minőségi munkáról van szó, hogy az alig egy napos tartalom már majd’ 20 ezer megtekintésnél jár a videomegosztón.

 

Ha pedig valaki nem ismerné a jelenetet, szerencsére a két alkotás egymás mellé van állítva, hogy még azok is ámulhassanak, akik eredetileg nem játszottak a Rockstar Games nagy sikerű játékával.

Ha oda vagy a LEGO-ért, érdemes bekövetni Crow csatornáját, hiszen úgy fest, ilyen, vagy még ennél is jobb munkákra lehet tőle számítani.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 46 egészen kiváló játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×