Nem csak a készítésről, hanem már a Trónok harca videojáték várható történetéről is leleplező riport jelent meg. Nagyot fog szólni, ha igaz.

Gábor János

2024.04.29. – Tekintettel arra, hogy a Trónok harca könyvek és sorozatok mennyire sikeresek, elég meglepő, hogy franchise eddig nem igazán produkált videojáték élményt. Nagyot fordulhat viszont a világ a rajongókkal, ha igaznak bizonyulnak a hírek a Game of Thrones MMORPG fejlesztéséről. Az információkat a Redanian Intelligence osztotta meg először. A weboldal korábban tűpontos szivárogtatónak bizonyult, például a The Witcher-franchise-zal kapcsolatban. Ettől persze még nem feltétlenül igaz, hogy mehetünk a sárkányok és Mások közé Westerosba, egészen addig, amíg vagy a szerzői jogok tulajdonosai, vagy a fejlesztők nem erősítik meg hivatalosan a portál értesülését.

Erről szólhat a Game of Thrones játék

A játékot a jelek szerint az a Nexon stúdió készíti, amelynek csapata a 2023 végén megjelent The Finalst gyártotta. A forrás tudni véli azt is, hogy a készülő cím története nem George R.R. Martin A Song of Fire and Ice című könyvein alapul, hanem az HBO sorozat 4. és 5. évada között játszódik majd. A helyszín a Redanian Intelligence eddigi tudása szerint Észak lesz, de más királyságok megjelenését sem zárható ki. Érdekes adalék még, hogy a megismert karakterekhez sem ragaszkodik majd szorosan a játék: eredeti férfi, női és bizonyára nem bináris nemű karaktert is létre lehet majd hozni benne. Aki viszont nem akar hosszasan időzni a profilozással, annak ikonikus figurák is rendelkezésre fognak állni. Utóbbi opció egyébként nem jelenti azt, hogy a sorozatból ismert színészek szinkronizálni fognak karaktereket a játékban, „legalábbis annak jelenlegi iterációjában” – hagyta nyitva a kérdést a Redanian Intelligence.

Forrás: HBO

A játékhoz várhatóan készül kampány, de az is online lesz, szóval a single player élményre számító Game of Thrones fanok sajnos csalódni fognak. A játék megjelenési ablaka egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy pontosan hol tart a fejlesztés – áll a riportban. Mint látod, egyelőre sok a bizonytalanság a Trónok harca játékélmény körül, szóval az erős forrás ellenére se vedd készpénznek az itt leírtakat! Reméljük, hogy a Nexon vagy George R.R. Martin hamarosan tisztázza, hogy mi igaz és mi nem a pletykákból!

Ezt se hagyd ki:

Ki kicsoda a House of the Dragon-ban? Itt a gyorstalpaló, hogy ne zavarodj össze!

×