Hihetetlenül egyedi játékot készít két szupertehetséges magyar fejlesztő.

Mindig hatalmas öröm egy újabb magyar fejlesztésű videojátékról hírt adni, pláne akkor, ha az annyira eszméletlenül egyedi, mint amilyen az EbiTapes. A legújabb magyar alkotás épp csak pár napja bukkant fel a Steamen, méghozzá egy demó kíséretében, amit konstruktív visszajelzések fejében bárki szabadon kipróbálhat.

Az EbiTapest nem véletlenül illetem magasztos jelzőkkel: a könnyed kalandjáték ugyanis úgy fest, mintha felcsaptuk volna egy kisiskolás rajzfüzetét, majd abból kiollózott papírmasékkal báboznánk el egy aranyos történetet – pont, mint gyerekkorunkban. Mindezt egészen érdekes játékmechanikára felfűzve, aminek központi eleme a zene.

A történet szerint a világban betiltották a muzsikaszót, így a kedves Ebit irányítva kell azt visszacsempészni a mindennapokba. Ehhez viszont zenekészítésre alkalmas alapokat kell találnunk, melyeket a világon kóborolva fedezhetünk fel – persze, csak ha eléggé hegyezzük a fülünk. Ez ugyanis lehet bármi, kezdve egy macska nyávogásától, a mogorva öregember idegeskedésén át egészen a horkolásig, csak rajtunk áll, mi kerül a mindig kéznél lévő rögzítőre. A zenéket, érdekes loopokat pedig kedvünkre szerkeszthetjük a kazettákon, ha pedig egyikre-másikra különösen büszkék vagyunk, akkor Ebi még koncertet is adhat belőlük.

Az EbiTapes bár első ránézésre úgy tűnhet, mintha egy közepes méretű indie stúdió készítette volna, valójában azonban „csupán” két tehetséges magyar fejlesztő munkáját dicséri, Kiss Mártonét és Turi Lilláét. Ebből már rögtön sejthető az is, hogy mindenre sajnos nem jut idejük, ezért a megjelenéskor kizárólag angol nyelven lehet élvezni a pihentető kalandot.

Az ígéretes és szuperegyedi játék elméletileg még idén megjelenhet, de azt megelőzően még fel fog bukkanni a Steam Next Fest eseményén is. Remélem nem kell külön mondanom, de biztos, ami tuti: a Kívánságlista kötelező!

×