A legendás magyar színész 1931-es alakítása előtt tiszteleg a legújabb Drakula-mozi új kedvcsinálója.

A legendás Lugosi Béla árnyékában irtó nehéz Drakula-filmet készíteni, hiszen mindenki óhatatlanul a magyar színészhez viszonyítva próbálja megítélni a fél-fiktív karakter szerepeltetését, vagy rosszabb esetben az egész filmet. Ilyen veszély szerencsére az április közepén mozivászonra érkező Renfieldet nem fenyegeti, hiszen a már jól ismert vámpírtörténetet egy teljesen új megvilágításba, modern komédiába ülteti.

Drakula gróf megformálására pedig nem mást, mint az utóbbi időben furábbnál furább szerepeket vállaló Nicolas Cage-et választották, aki bár a film központi karaktere (és problémaforrása) lesz, de ezúttal nem ő áll a fő-főszerepben. A Renfield, ahogyan azt a címe is sugallja, sokkal inkább a csatlósára Renfieldre (Nicholas Hoult) fókuszál, aki leginkább már szabadulna a több száz éves vérszívó alkalmazásából.

A komédia ötlete egyébként a The Walking Deaddel világhírűvé vált, majd az Invincible és az Outcast sorozatokkal is bizonyított Robert Kirkman fejéből pattant ki, akit valószínűleg Taika Waititi What We Do in the Shadows című filmje és 5. évadját taposó áldokumentarista vámpírvígjáték szériája ihlette. Legalábbis a felütés és a stílus félelmetesen hasonló.

A Renfield tehát nem lesz vérszegény a poénokban, amely legújabb tévés szpotjában a múlt előtt, pontosabban Lugosi Béla ikonikus Drakulája előtt tisztelegnek. A kedvcsináló rögtön az 1931-es horror egyik ismert jelenetének megidézésével kezdődik, amikor Renfield megérkezik a gróf kastélyába, akkor még csak nem is sejtve, hogy milyen sors vár rá:

És az eredeti:

A Renfield április 13-án érkezik a magyar mozikba.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így néznek ki valójában a horrorfilmek legparább rémei a jelmez alatt

 

×