A streamer csak egy a számtalan ukrán civil közül, akinek az egyre drámaibbá váló háború elől menekülve el kellett hagynia a lakhelyét.

Az ukrajnai háború eddig és vélhetőleg a továbbiakban sem kecsegtet semmi jóval, hiszen az ország megszállása során az orosz bombázások számos civil életét is veszélyeztetik. Emiatt pedig ártatlan ukránok tömegei kénytelenek elhagyni az otthonaikat, teljesen hátrahagyva a megszokott életüket – sok esetben a szeretteiket.

Egy ilyen szívszorító jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a napokban követték a népszerű kelet-ukrajnai, de egyébként lengyel származású Escape From Tarkov-streamer, Bobuubi élő adását a Twitchen. A videós a térségben igen népszerűnek számít, aki megadja a módját a szórakoztatásnak, vagyis a katonai tűlélőjátékot egy valódi bunkerből szokta közvetíteni.

Amikor azonban február 24-én megkezdődött a térség orosz elfoglalása, a streamernek azonnal biztonságba kellett vonulnia. Így történt, hogy élő adásban, könnyek között búcsúzott el mindenkitől – a játékostársaitól és a nézőitől, majd elsietett, hogy a családjával még időben a nyugati határ felé tudjon menekülni.

„Remélem, hogy még találkozunk. Elmegyek a családomhoz, és majd tájékoztatlak titeket” – mondta Bobuubi megtört hangon, aztán mindenkinek megköszönte az eddigi figyelmet és támogatást. A streamer még nem tért ugyan vissza, de Discordon keresztül folyamatosan tájékoztat mindenkit az éppen aktuális helyzetről.

Small Tarkov streamer forced to leave stream during Russian invasion of Ukraine
byu/Wzvi1 inLivestreamFail

via – GamingBible

Játékból készült videókkal terjesztenek álhíreket az Orosz-Ukrán háborúról

 

https://leetgaming.com/shop/gamerfebruar/

×