A Toyota kosárra dobó robotja a meccs félidejében mutatta meg az USA válogatottjának, hogyan is kellene játszaniuk, ha győzni akarnak a franciák ellen.

Szombaton a tokiói olimpiai játékokon Franciaország ellenében kiesett az amerikai kosárlabda válogatott, de nem ez volt a mérkőzés legmeglepőbb része. A meccs félidejében ugyanis a Toyota kosárlabdázó robotja beállt egy kicsit dobálni, amitől bizony egészen nagyra nyílt a közönség szája.

A japán vállalat CUE nevű robotja a büntetővonalról dobott kosarat, dobott hárompontost, de még a félpályáról is sikerült eggyel bevágnia. Ezt látván több amerikai szakember is azzal élcelődött, hogy talán el kellene gondolkozni azon, hogy becseréljék őt a következő félidőre, mert láthatólag vele lenne esélyük nyerni is.

Érdemes megjegyezni, hogy a Toyota kosárdobó robotja itt kapta eddig a legnagyobb figyelmet és csodálatot, messze nem ez volt ez első alkalom, amikor láthattuk.

Az első fellépése az Arvalq Tokyo – a japán top kosárlabda-bajnokságban szereplő csapat ellen volt, pontosabban büntetődobásokban versenyzett velük. De 2019-ben is megmutatta magát egy Guinness-rekordkísérlettel – sikeresen -, amikor 2020 egymást követő szabaddobást dobott hiba nélkül, utálván a 20-as játékokra, amit aztán a koronavírus-járvány miatt 2021-re odáztak.

A robot így idén is megmutatta magát – méghozzá egészen stílusosan, ugyanis a dobások után még körbegurulva ünnepelte is magát. Ez azért lehet fontos, mert elődeitől eltérően ő már szabadon képes mozogni a pályán.

via – DailyMail, Unilad

https://leetgaming.com/termekek/tarsasjatekok/

×