Japán elektronikai negyedében egy egész estén át tartó ünnepség zajlott egy szentélyben, ahol a PlayStation 5 eljövetelét tisztelték meg.

Ahogy a világ sok részén, november 12-én Japánban is megjelent a várva várt PS5. Tegnap este Tokió leghíresebb otaku és elektronikai negyedében,

Akihabarában egy 1270 éves szentély lett az új Sony konzol eljövetelét megtisztelő ünnepség színhelye.

Az Akihabara állomástól kb. 10 perc sétára található Kanda szentély régóta népszerű hely az otakuk között. Itt az imákat animés amulettekre írják, és műszaki cuccok kapnak áldást sintó papoktól. Mivel a japán sintó vallás szerint a világon mindennek van istene, így az elektronikai eszközöknek is. Ezért igenis van értelme, hogy az ilyen szinten üdvözlik az új konzolt. Az esemény november 11-én este 6-tól egészen éjfélig tartott, különleges fénybemutatóval a szentély előtt.

Az eseményről még maga a Kanda szentély is megosztott videót a Twitter oldalán, és arra kérte az embereket, hogy térjenek be a szentélyhez hazafelé menet. Így is lett, hiszen egyre többen jelentek meg az este folyamán, tiszteletüket tenni a PS5-nek.

A világjárvány miatt a Sony úgy döntött, hogy ezúttal nem tart hivatalos bemutatóeseményeket a nagyobb boltokban. Így ez tökéletes alkalom volt ahhoz, hogy valahogy üdvözöljék az új konzolt.

„A kibervilág és a japán stílusú építészet ötvözése annyira japán!” – írta egy látogató.

Az esemény persze tovább emelte a Kanda szentély hírét, ami ma már az anime és a játékrajongók szent helye. Ezzel tehát a PlayStation 5 már megkapta az áldást, reméljük, hogy mindenki számára rengeteg örömöt hoz majd nem csak Japánban, hanem az egész világon.

A PS5 legyen veletek, játszatok békében!

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×