A fejlesztő Rockstar Games tulajdonosa, a Take-Two kiadó nyilvánosságra hozta 2019 első pénzügyi negyedévének eredményeit. A Red Dead Redemption 2 már 25 millió eladott példány felett jár.

A nyílt világú cowboy-szimulátor tavaly október 26-én jelent meg, sikere pedig úgy tűnik azóta is töretlen. Az eladások már korábban is jelentősek voltak, a közzétett adatok alapján pedig kiszámítható, hogy május óta további 1 millió példány kelt el a játékból. A teljes eladás már 25 millió felett jár – írja a Venturebeat.

Persze még mindig kérdés, hogy a játék megközelíti-e a jövőben a Rockstar előző nagy slágerének sikerét. A Gran Theft Auto V, mely 2013-ban jelent meg, köszönhetően főleg annak, hogy igen szórakoztató multiplayer lehetőségekkel kecsegtet, már több mint 110 millió eladott példánynál jár. Az előző negyedévben is 540 millió dolláros bevételt hozott.

 

Természetesen a Red Dead Redemption 2 is kapott online módot, bár ez még nem annyira sikeres, mint a GTA Online. A Take-Two szerint azonban ez csak idő kérdése, hiszen a RDR 2 Online is egyre több embert vonz.

„A Rockstar folyamatosan építi és fejleszti a Red Dead Online világát, hogy az idő múlásával minél több embernek kínáljon élményt” – jegyezte meg a Take-Two a GamesBeat-nek adott interjújában.

Nos egymillió példány háromhavonta, kevesebb mint egy évvel a megjelenést követően azt mutatja, hogy a Red Dead Redemption 2 biztos talajon áll. Sokan közben azt várják, hogy a játék végre megjelenjen PC-re is.

Szerinted meddig tart majd a játék sikere?

×